A nemzeti érdekek érvényesítése az Európai Unióban VII.

 

   

 

Meghívó

 

Tisztelettel meghívjuk az MTA TK Lendület-HPOPs Kutatócsoport és az ELTE ÁJK Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék tudományos diákköre közös szervezésében

 

A nemzeti érdekek érvényesítése az Európai Unióban” c. műhelybeszélgetés-sorozat soron következő, energiapolitikai témájú rendezvényére.

 

Vendégünk Béres Zsuzsa, a a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Stratégiai és Energiapolitikai Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

 

A beszélgetéssorozat célja, hogy kapcsolatot teremtve a kormányzat és a tudományos közösség képviselői között, kölcsönös tanulási célzattal körüljárjuk a nemzeti érdekek az Európai Unión belül történő érvényesítésének jogi és szakpolitikai kérdéseit. 
Az MTA TK Lendület-HPOPs „Magyarország közpolitikai lehetőségei az Európai Unióban” Kutatócsoport fontos feladatának tekinti, hogy a magyar érdekek érvényesíthetőségének és az uniós keretek által biztosított közpolitikai lehetőségek kiaknázhatóságának elméleti és gyakorlati kérdéseiről kormányzati szereplőkkel együttműködve folyjon tudományos kutatás. Megadva egymásnak a felkészülés lehetőségét, a beszélgetések előre megadott kérdések alapján zajlanak. A közönség a beszélgetés során szabadon tehet fel kérdéseket.

Időpont: 2015. március 24. 16 óra

Helyszín: ELTE ÁJK, 1053 Budapest, Egyetem  tér 1-3., Pázmány-terem (fszt.)

http://hpops.tk.mta.hu

http://ajk.elte.hu