A nemzeti érdekek érvényesítése az Európai Unióban IX.

 

   

 

Meghívó

 

Tisztelettel meghívjuk az MTA TK Lendület-HPOPs Kutatócsoport és az ELTE ÁJK Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék, valamint a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéktudományos diákköreinek közös szervezésében

 

A nemzeti érdekek érvényesítése az Európai Unióban” c. műhelybeszélgetés-sorozat soron következő, szociálpolitikai témájú rendezvényére.

 

Vendégünk Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

 

A beszélgetéssorozat célja, hogy kapcsolatot teremtve a kormányzat és a tudományos közösség képviselői között, kölcsönös tanulási célzattal körüljárjuk a nemzeti érdekek az Európai Unión belül történő érvényesítésének jogi és szakpolitikai kérdéseit. 
Az MTA TK Lendület-HPOPs „Magyarország közpolitikai lehetőségei az Európai Unióban” Kutatócsoport fontos feladatának tekinti, hogy a magyar érdekek érvényesíthetőségének és az uniós keretek által biztosított közpolitikai lehetőségek kiaknázhatóságának elméleti és gyakorlati kérdéseiről kormányzati szereplőkkel együttműködve folyjon tudományos kutatás. Megadva egymásnak a felkészülés lehetőségét, a beszélgetések előre megadott kérdések alapján zajlanak. A közönség a beszélgetés során szabadon tehet fel kérdéseket.

Időpont: 2015. április 28. 16 óra

Helyszín: ELTE ÁJK, 1053 Budapest, Egyetem  tér 1-3., IV. tanterem, I. emelet 114.

http://hpops.tk.mta.hu

http://ajk.elte.hu