Az MTA TK Lendület-HPOPs Kutatócsoport az UACES éves konferenciáján

Idén szeptember 7-9. között Spanyolországban, Bilbaoban rendezték meg az UACES (Univeristy Association for Contemporary European Studies) éves konferenciáját. A nagyszabású, mintegy 150 panelt felvonultató, több száz kutató részvételével megrendezett konferencián az MTA TK Lendület-HPOPs Kutatócsoport tagjai - Czina Veronika, Fekete Balázs, Horváthy Balázs, Nyircsák Adrienn és Varju Márton - sikeresen képviselték a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontját.

A kutatócsoport négy panellel készült a konferenciára, melyek különféle szempontok szerint (elméleti, gazdasági, alkotmányos, szabályozási) vizsgálták a nemzeti érdek megjelenését az európai uniós jogban és kormányzásban. A Lendület-HPOPs által összeállított panelekben a kutatócsoport nemzetközi kutatási hálózatának vezető nyugat-európai egyetemeken dolgozó tagjai is közreműködtek.

A konferencia mind tudományos, mind pedig kapcsolatépítési szempontból rendkívül eredményes volt, hiszen egyrészt nagy érdeklődés mutatkozott a kutatócsoport paneljeire, másrészt pedig több nemzetközi együttműködés lehetősége is felmerült a konferencia egyes résztvevőivel.